dienst karweihulp (Klusjesdienst, Gezinnen, OCMW) - Rechtenverkenner
Naar inhoud
Opgelet: de informatie in deze rechtenverkenner is niet meer volledig up-to-date.
We werken aan een nieuwe rechtenverkenner.
[ Uw postcode: Federaal niveau ]
Rechtenverkenner Uw postcode invoeren Druk deze pagina af
 

dienst karweihulp

Een fout gevonden?
Klik hier en laat het
ons wetenOmschrijving

De dienst karweihulp heeft tot doel om de kwaliteit van de leefomgeving van cliënten te verbeteren door het verlenen van bijstand in de vorm van het opknappen van diverse karweitjes, kleinere onderhoudswerken aan de woning voor mensen die voor deze vormen van bijstand om uiteenlopende redenen namelijk leeftijd, laag inkomen, ontbreken van hulp uit de familie, ... niet zelf kunnen instaan.

Voorwaarden

  • voor inwoners van Kalmthout
  • senioren, gehandicapten, langdurig zieken en behoeftigen waarvoor, door hun lichamelijke, geestelijke, sociale en/of financiële toestand, hulp noodzakelijk is.

Aanvragen

Waar?

OCMW Kalmthout

Hoe?

Bel eens op of loop even binnen iedere werkdag van 9u00 tot 12u00. De maatschappelijk assistente zal dan samen met u de situatie bespreken en bij u thuis langs komen. Het is mogelijk dat u op een wachtlijst komt te staan.

Bedrag?

De bijdrage voor de klus is afhankelijk van het netto-maandinkomen van de gebruiker en bedraagt minimum 4,80 euro per uur en maximum 14,87 euro per uur. Bij niet opgave van inkomsten bedraagt de prijs per uur 14,87 euro. De gebruiker betaalt de bijdrage na ontvangst van een factuur, via bijgevoegd overschrijvingsformulier.

Meebrengen

  • identiteitskaart
  • alle gegevens om de gezinsbijdrage te berekenen : aanslagbiljet van de belastingen, recente inkomengegevens en een attest van het kadastraal inkomen

Bijkomende informatie

Onze technieker kan uiteenlopende karweien uitvoeren zonder herhalend karakter en waarvoor geen specifieke professionele kennis nodig is. De kleine werkjes hebben betrekking op het onderhoud en/of herstellingswerken van de onmiddellijke leefwereld van de gebruiker. Het betreft zowel klusjes binnen- als buitenhuis. Elke karwei dient afzonderlijk via het OCMW aangevraagd te worden. De dienst karweihulp omvat geen tuinwerk en is gebonden aan de bestaande arbeidsvoorschriften.

Voor grote werken en gereglementeerde beroepen waarvoor een specifieke opleiding is vereist (elektriciteitswerken, werken aan gasleidingen, ...) dient de gebruiker beroep te doen op een vakman.

Contacteer


De inhoud van deze fiche is opgesteld door medewerkers van het OCMW Kalmthout.
Officiële benaming: dienst karweihulp.
Laatste update fiche: 27/08/2015.